En kort guide til Microsofts

'New Commerce Experience' (NCE)

Hvad betyder NCE for små-og mellemstore virksomheder?
Læs Mere

Ændringer d. 22.12.2021

Hvad betyder disse opdateringer for min virksomhed?

Den en ideelle tid at rykke licenserne fra Legacy til NCE er blevet flyttet til perioden 10.01.2022 – 28.02.2022.

Her beholder slutkunden den gamle pris på licenser i et år, benytter promoveringen på -5% på 12 mdr. aftaler og samtidig undgår den forhøjede prisen pr. md. for fleksible licenser. Microsoft har ændret så du ikke behøver være fastbunden til kun en leverandør men kan frit benytte hvem du vil skal administrere dine Microsoft licenser, men være obs. på, at aftaler stadig er bindende. Uddybning om de nye ændringer findes længst ned på siden.

Hvad er NCE?

New Commerce Experience (NCE) er et nyt program under Microsoft CSP, der samler alle Microsofts cloud-services og løsninger så de bliver tilgængelige på en platform. Formålet med platformen er at skabe en bedre og forenklet købsoplevelse for it-partnere som Prosys og vores kunder.

Hvorfor NCE?

Microsofts nye løsning vil skabe følgende fordele:

 • Mulighed for at standardisere processer
 • Bedre oversigt, der skaber fleksibilitet og bedre valgmuligheder
 • Regnskabsperioden lægges sammen (CSP-subscriptions, Azure Plan)
 • Bedre oversigt over tilbud og betingelser for vores kunder

Lyder det som buzzwords? Det er det egentlig også. Kort fortalt er NCE med til at streamline det vi allerede har i dag. Men det betyder også at der kommer vigtige ændringer der påvirker vores kunder – b.la. hvordan abonnementer, fakturering, bindingsperiode samt opsigelse. Microsoft forbeholder dog retten til ændringer.

Hvilke licenser berøres?

Herunder er en liste over hvilke CSP-subscriptions der er omfattet:

 • Microsoft 365
 • Office 365
 • Dynamics 365
 • Power Platform
 • Windows 365

Microsoft statement om prisændringer & nye vejledende priser

I korte træk forfiner og udvikler Microsoft konstant deres produkter, og det har det gjort i 10 år uden at ændringer i prisen – men det sker denne gang. Du kan læse deres statement på engelsk her. Både licenspriser og metoden for pris fastlæggelse ændres fremadrettet. (Se tabellen herunder).

Bindingsperioder & Betaling

Samtidig som Microsoft ændrer priser på sine basisprodukter bliver månedlige subscriptions dyrere. For at beholde fleksibiliteten (og muligheden for at annullere) lægger Microsoft yderligere 20% ovenpå prisen af licenser. Det bliver fordelagtigt at vælge 1 eller 3 års bindingsperiode, da det bliver billigere på sigt.

Under NCE kan man vælge imellem fakturering per måned eller up front betaling for 1 års og 3 års bindingstider. Dog vil den nye standard blive forudbetalt licenser, for at ‘fryse’ perioden i gældende periode og dermed undgå eventuelle kredit evalueringsprocesser. Både udbydere og underleverandøreren af licenserne hæfter for regningen til microsoft, skulle kunden gå konkurs i bindingsperioden.

Man har altid muligheden for at trappe op i type licens, dog kan man ikke trappe ned som før – med mindre man benytter sig af den 20% dyrere per-måned-løsning.

Nedenunder er et licens & priseksempel vi har udarbejdet til en virksomhed med 15 medarbejdere og en visuel oversigt over bindingstyper.

Tidshorisont & Anbefalinger

Følgende billede er en tidslinje med de vigtigste datoer for NCE.

Promoveringer & Generel Anbefaling

Microsoft giver en discount på -5% på pris for at overgå til NCE platformen under promoverings perioden 1. jan. – 31. juli. Denne promovering kan kun appliceres på 1 års bindinger.

I perioden 1. jan. – 30 jun. giver Microsoft muligheden for at prøve fleksibiliteten af månedsbindinger, uden at tillægge de 20%. Fra 1. juli vil de 20% lægges oveni.

Vi mener den bedste løsning er at tage -5% på prisen og kombinere det med 1 års binding før prisstigningen, der sker per 1. marts 2022. På den måde skubbes prisstigningen og samtidig benytter vi os af promoveringen -5% på prisen for licenser.

“Price Protection” i et år

Nedenunder er et eksempel på et “Price Protection” scenarie.

Hvad betyder NCE & prisændringer for min virksomhed?

I kort betyder NCE at slutkunden af licenser skal tage stilling til følgende punkter:

 1. Prisen på Microsoft løsninger stiger 1. marts – overvej “price protection”
 2. Evaluere sit reelle forbrug af Microsoft licenser for at bedst mulig matche det med typer af binding, type af licenser og betalingsformer
 3. Relation og forståelse imellem virksomhedskunde og licensudbyder er blevet endda vigtigere – idet det er fordelagtig at have al sin IT på et sted
 4. Det er også fordelagtig at binde sig til 1 år, med up front betaling, for at sikre bedst mulige udnyttelse af promoveringer, ‘price protection’ og en fast pris på licenser

Microsoft forbeholder sig ret til fortsatte ændringer

Der kan stadig tilkomme ændringer til promoveringer, slutlige priser og hvilke licenser berøres af prisstigningen eller andet fra Microsofts side.

Ændringer d. 22.12.2021

NCE går live d. 10.01.2022 & vejledning

Live datoen er skubbet 10 dage. Vi ringer til vores kunder over december og starten af januar for at planlægge konverteringen til NCE. Vi opfordrer jer til at tage en kig på jeres behov allerede nu, så I er forberedte til samtalen. Er der spørgsmål – kontakt os gerne via kontaktformular nedenunder eller per telefon.

Flere udbydere men stadig binding

Det betyder slutkunden har muligheden for at have licenser hos flere forhandlere, et set up vi er vandt til i dag.
F.eks. 19 stk. Microsoft 365 Business Premium hos os og 8 stk. samme type licens hos en anden udbyder.

12 eller 36 mdr. aftaler er stadig bindende og vi skal forholde os til fødselsdagen for at justere i antal licenser.
Det betyder udbydere og slutkunde er nødt til at koordinere omkring de her datoer.

-5% Promoveringen får ny dato

Microsoft har ændret datoen for promoveringen der giver -5% på 12 mdr. aftaler til at være aktuel imellem 10.01.2022-31.03.2022.
Idet prisstigningen sker d. 01.03.2022 bør alle licenser være konverterede til NCE før marts for at benytte price-protection.

Kontakt

Vi kontakter vores kunder i løbet af december for at planlægge konvertering af licenser til NCE – sammen finder vi den løsning der giver bedst mening for den enkelte kunde. Kontakt os gerne om I har spørgsmål om NCE og licenser via telefon eller kontaktformular nedenunder.

KONTAKT

Vi elsker beskeder, så send det bare med brevdue eller flaskepost, har du ikke lige det ved hånden så brug formularen nedenfor.